Prijsverhogingen

Prijsverhogingen 2022

Geachte klanten

Helaas hebben onze toe leveranciers nog steeds moeite om aan de vraag te voldoen.

De grondstofprijzen blijven stijgen en daarbij zien we ook in transportkosten en energietoeslagen een sterke opwaartse trend.

Diverse leveranciers hebben gebrek aan grondstoffen, en andere productie verstorende problemen in diverse fabrieken, ten tijde van de pandemie zijn ook buffervoorraden verlaagd bij leveranciers en de vraag stijgt veel sneller dan dat de productiecapaciteit opgeschaald kan worden.

Voor ons betekent dit dat met name de prijzen voor het lichtgewicht plaatmateriaal (+ 50 %) en de speciaal voor ons op maat en kleur gemaakte kunststof producten zoals afwerk strips deurknoppen en dergelijk. Polyether (+ 35 %)als ook het Lederlook (+ 15 %) en HPL (+ 18 %) wat wij gebruiken voor de afwerking, zijn verhoogd.

Ook spelen er vervoersproblemen die prijs verhogingen met zich meebrengen, deze zijn vooral te verklaren door de loonkostenstijging in combinatie met krapte op de arbeidsmarkt, een tekort aan containers, en sterk verhoogde Dieselolie prijzen.

Zoals altijd, doen wij er alles aan om de continuïteit van onze leveringen aan u te waarborgen. Dit is echter momenteel een grote uitdaging, en als gevolg hiervan hebben wij ook te maken met prijsverhogingen, en veel langere Levertijden.

De prijsverhogingen van de materalen en de transportkosten zijn echter dusdanig exorbitant, dat wij deze niet geheel voor onze rekening kunnen nemen, ondanks maximale aandacht voor kostenbesparingen binnen onze bedrijf zijn wij daarom helaas genoodzaakt de Covid, grondstoffen en Energie prijzen Problemen toeslag van 8 % naar 11 % te moeten verhogen

Ook wij vinden het allemaal moeilijk te geloven, maar helaas kunnen we niet anders met de bovenstaande omschreven problemen omgaan.

Lees ook onderstaande:

Door de sterk fluctuerende prijzen van grondstoffen en energie kunnen wij de prijzen niet langer dan een maand  garanderen

Dit houdt in: dat indien u uw bestelling niet binnen een maand betaald heeft, de bestelling verwijdert wordt.

en indien u daarna een nieuwe bestelling maakt deze duurder kan uitvallen.

Wij hopen en vertrouwen dan ook op uw begrip voor deze situatie.

Het Ben’s Cabinemeubels team